Bugun...


AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Çankırı Projelerini açıkladı; Taahhüt verdi
Tarih: 05-03-2024 13:46:17 Güncelleme: 05-03-2024 13:46:17 + -


AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak için projelerini anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 13:46

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Çankırı Projelerini açıkladı; Taahhüt verdi

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak için projelerini anlattı. Çankırı, "Konak’ı daha yaşanır, ileri, çağdaş, modern bir yaşam merkez haline getireceğimizi sizlerin huzurunda tüm Konaklı hemşehrilerime taahhüt ediyorum!" dedi.

 

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak'ın için projelerini anlattı. Proje lansmanına AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ,  AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir Milletvekilleri, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, AK Parti İzmir İl Yönetimi, AK Parti İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katılım sağladı.

 

EXPO ALANINA 5 BİN KONUT

 

Yeşildere bölgesine yapılması planlanan EXPO 2023'nın kaldırılacağına dikkat çeken AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Yerinde Yenilenme” bizim için çok önemli. 30 Ekim İzmir depreminde 117, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde ise binlerce canımızı kaybettik. İzmir’de ve Konak’ta da bu acıların tekrar yaşanmaması için Yerinde Yenilenmenin Tam Zamanı dedik. Can suyunu Yeşildere ile başlatıyoruz… EXPO’yu buradan kaldırıyoruz. Çünkü burası İzmir’in ve Konak’ın en verimsiz noktası. Burada ilk etapta bin 500 konut inşa edeceğiz. Bir bölümünü hak sahiplerine geri kalanlarını ise can suyu dediğimiz transfer aşamasında kullanılacağımız olan yapılar olacak. Böylece hedefimiz 5 yılda, 5 bölgede yerinde 5 bin konut yapacağız. Herkes bilsin ki bu süreci kimseyi mağdur etmeden yürüteceğiz. Konak’ın bir başka çözmemiz gereken bölgesi… Kadifekale’ye gittiğimde Alsancak’a, Alsancak’a gittiğimizde ise Gültepe’ye hizmet edildiğine dair söylemlerini duyduk. Aslında her iki tarafa da eşit derecede hizmet edilmediğini görmüş oluyoruz. Örnek olarak Hatay bölgesindeki Taktakoğlu Apartmanı… Mevcutta 54 dükkan 56 dairesi var. Şu an ki plana göre 10 daire ve 20 dükkan eksik yapılmak zorunda. Peki buradaki insanlar nereye gidecek? Mevcut bina stoğu eski ve riskli. Mevcut planla yenilenme, hak kaybından dolayı gerçekleştirilemez… Yeni imar planıyla yerinde yenilenmenin önü açılacak…" diye konuştu.

 

DEZAVANTAJLILARA KATKI SAĞLANACAK

 

Sabıka kaydı bulunan dezavantajlı gruplara katkı sağlanacağını vurgulayan Bölünmez Çankırı, "Gün içerisinde herkesin sıklıkla kullandığı güzergahlardan; Kemeraltı, Anafartalar, Kıbrıs Şehitleri, Fevzipaşa Bulvarı, Gazi Bulvarı, Kordon, Asansör Önü, Güzelyalı Parkı ve Betonyol’da İzmir’e yakışmayan, gözleri rahatsız eden cephelere estetik bir görünüm kazandıracağız.  Belediye bünyesinde açacağımız atölyelerle, 5 yıl içerisinde dokuya uygun tabela, tente ve aydınlatmaya varana kadar göze hitap eden bir değişimi başlatacağız " dedi.

 

KEMERALTI AYAĞA KALKACAK

 

Trafik sorunu, otopark problemleri ve zamana uygun mekânların olmaması nedeniyle ticaretin merkezi olan Konak'ın  merkez olmaktan her geçen gün uzaklaştığını vurgulayan Çankırı, " Bu nedenle bu başlığın ayrı bir önemi de her gün ziyaret ettiğimiz esnaflarımızın ana sorunları arasında olmasıdır. 1 Nisan itibariyle Konak’ta Ticaretin Tam Zamanı diyoruz… 270 hektar alanda 7 bin yıllık tarihi bir çarşı… Butik otelleri, restoranları ve mağazaları ile 7/24 canlı yaşayan, turistlerin cazibe merkezi… Alışverişin kalbi olan bir Kemeraltı’nda bir usta bin usta projesiyle unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat bulacak. Alt yapı sorunu olmayan Kemeraltı projesi desteklenerek ticaret hacmini arttıracağız. İzmir liman kenti olması nedeniyle deniz ticaretinin de kalbinin attığı yer" ifadelerine yer verdi.

 

BASMANE ÇUKURU'NA YERALTI OTOPARKI

 

Ulaşım ve otopark sorununa dikkat çeken AK Partili Çankırı, "Ticaretin canlı olması için ulaşımın rahat olması ve otoparklarının olması gerekiyor. Biz neden göç veriyoruz hiç düşündünüz mü? Çünkü insanlar otoparkı olan plazalara akın ediyorlar. Özellikle merkezi bölgelerde Basmane Çukuru gibi uygun kamusal alanlarda yapacağımız yer altı otoparkları ile park sorununu ortadan kaldıracağız, Alsancak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı gibi kritik noktalarda ise ayağınız frene değmeden battı çıktılar yaparak trafiği rahatlatacağız" diye konuştu.

 

10 BİN GENCE İSTİHDAM

 

Konak’ta 40 bini aşkın iş yeri faaliyet gösterdiğini aktaran Çankırı, "Belediyenin branş kursları sayesinde 5 yıl içinde ikametgâhı Konak’ta olan 10 bin gencimize istihdam sağlayacağız" dedi.

 

"ENTERNASYONEL FUARA CAN VERECEĞİZ"

 

İzmir’in bir fuar şehri olduğuna dikkat çeken Çankırı, "Burada yapacağımız kitap, kahve ve gelinlik fuarı gibi herkesin ihracat yaptığı bir ticari hacmi geri kazanacağız. Nasıl ki İzmir İktisat Kongresi’ne hayat verdiysek, Türkiye’nin ilk enternasyonal fuarına da yeniden can vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

"ŞATO'YU KAMPÜS YAPACAĞIZ"

 

'Şato'nun gençlerin ve kadınların eğitim alacağı bir kampüs haline getirileceğini vurgulayan Çankırı, "Bölgede bulunan 11 tarihi binanın restorasyonunu tamamlıyor, Hamza Başkanımızın da oturmayacağım dediği şatoyu, gençlerin ve kadınların buluşacağı gastronomi eğitimleri alacağı bir kampüs haline getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

STK KAMPÜSÜ

 

38 federasyon ve konfederasyon, bin 327 derneğin kullanacağı bir STK kampüsünü hayata geçirileceğini aktaran Çankırı, "2 bin kişilik bir alanda, altında otoparkı olan, hemşehri derneklerimizin programlarını belediye imkanları ile gerçekleştirebileceği bir alana kavuşturuyoruz. Kent ve gençlik meclisleriyle bu kenti burada yaşayanlarla yöneteceğiz. Üretici Kadın Atölyeleri ile de kadınlar, el emeği ürünlerini pazarlayacakları alanlarda tüketici ile buluşturmalarını sağlayacak, ayrıca e-ticaret yapmalarına ön ayak olacağız" dedi.

 

 

ÇANKIRI "TÜM KONAKLI HEMŞERİLERİME TAAHHÜT EDİYORUM"

 

Çankırı sözlerini, "Ben Ceyda Bölünmez Çankırı! Bugüne kadar inanmadığım hiçbir işe girişmedim, tutamayacağım hiçbir sözü vermedim! Bu kentin her metrekaresini karış karış gezen bir milletvekili olarak Konak için her daim doğru olanı yaptık… Yerel yönetimler çatısı altında Ege Bölgesi’nin 5 ilinde koordinatör olarak, Belediye başkanlarımız ile dirsek temasıyla vatandaşımıza götürdüğümüz hizmetin hızını ve kalitesini arttırdık… Asrın felaketi diye nitelendirdiğimiz depremlerde, ciğerlerimizi yakan orman yangınlarında canhıraş bir mücadele vererek afetzedelerimizi asla yalnız bırakmadık…  Tüm bu tecrübelerimizi göz önünde bulundurarak, şimdi aklımızla ve gönlümüzle görmenin tam zamanı diyoruz! Konak’ı daha yaşanır, ileri, çağdaş, modern bir yaşam merkez haline getireceğimizi sizlerin huzurunda  tüm Konaklı hemşehrilerime taahhüt ediyorum!" ifadeleriyle sonlandırdı.




Bu haber 153 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI