Bugun...


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adaylarını tanıttı
Tarih: 16-02-2024 11:59:32 Güncelleme: 16-02-2024 11:59:32 + -


CHP, İzmir adaylarını tanıttı: Özgür Özel'den seçim tahmini CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'ni kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin" dedi. Özel, anket sonuçlarını da paylaşarak İzmir'de 30 ilçeyi de kazanacaklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 16-02-2024 11:59

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adaylarını tanıttı

CHP, İzmir adaylarını tanıttı: Özgür Özel'den seçim tahmini CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'ni kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin" dedi. Özel, anket sonuçlarını da paylaşarak İzmir'de 30 ilçeyi de kazanacaklarını söyledi. Aday tanıtım toplantısına aday gösterilmeyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise katılmadı.

 

CHP, İzmir adaylarını tanıttı: Özgür Özel'den seçim tahmini

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'ni kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin" dedi. Özel, anket sonuçlarını da paylaşarak İzmir'de 30 ilçeyi de kazanacaklarını söyledi. Aday tanıtım toplantısına aday gösterilmeyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise katılmadı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

 

Aday tanıtım toplantısına aday gösterilmeyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise katılmadı.

 

Öte yandan aday tanıtım toplantısına aday gösterilmeyen belediye başkanlarının katılmadığı öğrenildi.

 

31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak adayları tanıtan Genel Başkan Özgür Özel, “Bugün, CHP’nin sancak gemisindeyiz. Bugün, milli mücadelede ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. Bugün, kadınlar için gençler için bir imparatorluğun tebaası olmaktan, bir padişahın kulu olmaktan çıkıp da bir Cumhuriyetin onurlu, eşit vatandaşları olma erdemine kavuşmanın en önemli mücadelesinin hem başladığı, hem de nihayetlendiği yerdeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın emanet edildiği kentteyiz. Bugün Asteğmen Kubilay’ın başını verdiği ama onlara başını eğmediği kentteyiz. Bugün, ‘İki büyük eserim var, birisi Cumhuriyetse diğeri CHP’ diyen, hepimizin baba ocağı, herkesin içine doğduğu, kiminin ayrılıp gittiği, kiminin bacasını tüttürdüğü bir evdeyiz. O evin tapusunun kayıtlı olduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evindeyiz” dedi.

 

Özel, konuşmasında "Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'ni kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin" diye konuştu.

Özel, ayrıca İzmir'de anket sonuçlarını aktararak kentteki 30 ilçeyi de CHP'nin kazanmaya yakın olduğunu söyledi.

 

40 YAŞIN ALTINDA 12 BAŞKAN ADAYI”

 

“Bugün birazdan buraya 30 belediye başkan adayı ve onlarla birlikte bir takım kaptanı çıkacak” diyen Genel Başkan Özgür Özel, konuşmasında ayrıca şunları vurguladı:

 

“Bu ekip benim çok önem verdiğim bir büyük devrimin ilk adımını burada atacak. Biz namuslu, dürüst, çalışkan belediye başkanlarımızla övünüyoruz. Bu süreçte İzmir’in beklentilerine baktığımızda, İzmir bir dinamizmi, madem ki Cumhuriyetin sancak gemisidir. Kadının bu şehirdeki izini ve gücünü, birileri 18 bakan ilan edip de kadınlara sadece inatla ve ısrarla Aile Bakanlığını verirken yani ‘Senin yerin evindir, işin ailendir, bakan dahi olsan sadece Aile Bakanı olabilirsin, onun dışında ekonomiden, dış politikadan, içişlerinden, milli eğitimden, kültür sanattan kadınlar anlamaz’ deyip, 18’de 17 erkeklere bu işi emanet edenlere karşı Atatürk’ün kentinde, Zübeyde Annenin kentinde bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca 6 kadın belediye başkanımız varken, bugün hepsi de seçilecek yerden 9 Cumhuriyet kadını ile karşınızdayız. Geçen gün rahmetli Deniz Baykal’ın mezarı başındaydık, Bülent Ecevit’in mezarı başındaydık, Ahmet Taner Kışlalı’yı ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Deniz Baykal 35 yaşında milletvekili, 36 yaşında Maliye Bakanı. Bülent Ecevit, 32 yaşında milletvekili, 36 yaşında bakan. Deniz Baykal, Bülent Ecevit, Ahmet Taner Kışlalı, Önder Sav ve niceleri 30’lu yaşlarında bakanlık görevlerini üstlendiler. Şimdi İzmir belediyelerinde 30 belediye başkan adayımızdan tam 12 tanesi 40 yaşın altında. İzmir’e emanet olsunlar, İzmir onlara emanettir.”




Bu haber 178 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI