Bugun...


BAĞDATLI SULTAN ŞENLİKLERİ’NE YOĞUN İLGİ
Tarih: 03-10-2023 13:06:01 Güncelleme: 03-10-2023 13:06:01 + -


Manisa’nın Kula ilçesinde yüz yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Etkinliği sağanak yağış altında yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2023 13:06

BAĞDATLI SULTAN ŞENLİKLERİ’NE YOĞUN İLGİ

 Manisa’nın Kula ilçesinde yüz yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Etkinliği sağanak yağış altında yapıldı.
Program Horasan erenlerinden Bağdatlı Sultan’ın türbesi ziyaret edilip Fatiha okunarak başladı. Bakır kazanlarda meşe odunuyla pişirilen Kavurma, pilav ve helvadan oluşan yemek katılımcılara ikram edildi. Dede Erdem Sünbül gülbenk okuyarak gönülleri fethetti.
Encekler Mahallesi’nde düzenlenen programa Kula Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Ak Parti İlçe Başkanı Kula ilçe başkanı Eyüp Yavuz Aşkın,  CHP Kula İlçe Başkanı Kadir Girgin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Kenger Mahallesi Muhtarı Günay Yılmaz, Saraçlar mahallesi Muhtarı İsmail Erbay, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını Encekler Mahallesi Muhtarı Tuncay Demir yaptı. Demir, "Şenliğimize hoş geldiniz. Etkinliğimizin hazırlanmasında sayın kaymakamımıza, belediye başkanımıza, diş hekimi Recai Öz’e ve mahalle halkıma çok teşekkür ederim" dedi.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Anadolu'nun özü sevgidir, barıştır, hoşgörüdür, kardeşliktir. Bağdatlı Sultan’ın, Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin yüzyıllar öncesinden bizlere bıraktığı bu birlik ve beraberliğe hoşgörüye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.
Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir de ilçede göreve yeni başladığını hatırlatarak kapısının her zaman vatandaşlara açık olduğunu söyledi. Encekler Muhtarı Tuncay Demir Konuşmacılara şükran plaketi verdi.
Program protokol konuşmalarının ardından, Salihli Türkü Dostlarının konseri ile devam etti. Grup Mira eşliğinde Gonca Ezer konser verdi. Program İzmir Buca Cemevi Semah Ekibi ve Salihli Cemevi Semah Ekibinin semah gösterileri ile son buldu. 
Adil Aka




Bu haber 323 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI