Bugun...


ATİLA: ENDİŞEYE MAHAL YOK! İTTİFAKI SANDIKTA SAĞLARIZ
Tarih: 21-12-2023 12:50:18 Güncelleme: 22-12-2023 21:19:18 + -


İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, sabah saatlerinde TV 100’de yayınlanan Kerem Kırçuval ile 9’dan 12’ye programına katıldı. Kırçuval tarafından ‘Yerel Seçim’de İzmir’den 9 aday var ama içlerinden en genç olanı Olgun Atila ve ben bunu çok önemli görüyorum’ ifadeleri ile anons edilen Atila, programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 21-12-2023 12:50

ATİLA: ENDİŞEYE MAHAL YOK! İTTİFAKI SANDIKTA SAĞLARIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, sabah saatlerinde TV 100’de yayınlanan Kerem Kırçuval ile 9’dan 12’ye programına katıldı. Kırçuval tarafından ‘Yerel Seçim’de İzmir’den 9 aday var ama içlerinden en genç olanı Olgun Atila ve ben bunu çok önemli görüyorum’ ifadeleri ile anons edilen Atila, programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Asla siyasete ve partime küsmedim

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila; TV 100 ekranlarına yayınlanan 9’dan 12’ye programında Kerem Kırçuval’ın sorularını yanıtladı. ‘Kendi yaptığımız araştırmalarda da, sokaktan ve partimizden aldığımız güçle, İzmir’de en yüksek oyu alabilecek, adayda iş birliğini sağlayabilecek, toplumun bütün siyasi renklerini bir araya getirebilecek özelliğimiz ve ekibimiz olduğunu biliyoruz.’’ diyerek sözlerine başlayan Atila, neden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğunu ‘’Sayın genel başkanımız Özgür Özel’in yoluna yoldaş olmak için yola çıktık. Bunun için geçmişteki birikimlerimizi, deneyimlerimizi, kendi ilçemizde yapmış olduğumuz özel projelerin daha iyilerini şimdi güzel İzmir’imize kazandırmak, İzmirli hemşerilerimizle ortak akılla yönetebilmek için aday olmaya karar verdik. ‘’ sözleri ile ifade etti. Bornova belediye başkanlığı döneminde yapılan anketlerde ‘En başarılı ilçe belediye başkanı’ gösterildiği halde aday olmadığını söyleyen Atila, partisine asla küsmeyip her zaman İzmir için daha çok çalışmaya devam ettiğini belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi içindeki değişim hareketinin Türkiye’de bir değişim hareketine öncülük edeceğini ve kendisinin de bunun bir parçası olmaktan onur duyacağını dile getirdi.

 

Atila: ‘Bizim esas adaylık iddiamız şu; İzmir artık İstanbul ve Ankara ile yarışacak’

 

Her fırsatta İzmir’in Türkiye’nin Süper Lig’inde Ankara ve İstanbul ile yarışması gereken bir kent olduğunu ifade eden Atila; ‘Bizim esas adaylık iddialarımızdan biri de bu. İnşallah göreve geldiğimiz taktirde ben bütün ulusal kanalların İzmir’de de bir bürosunun olmasını, İzmir’i İzmirli gazetecilerimizle birlikte Türkiye’ye daha iyi anlatmamız gerektiğini, İzmir’in sorunlarını İzmir’i bilen Meslek Oda’ları, Üniversitelerimiz ve paydaşlarımızla birlikte ortaya koymamız gerektiğini düşünüyorum.’ sözleriyle İzmir’in siyaset, kültür, sanat, spor gibi çok başarılı olabileceği her alanda hak ettiği yerde olmadığına vurgu yaptı. Amacının bundan sonra Türkiye’nin her yerinde İzmir projelerinin konuşulması gerektiği olduğunun altını çizen Atila, bunun için gerekli olan moral, motivasyon, yenilik, ilericilik ve Atatürkçülük kriterlerinin hepsine sahip olduğunu kaydetti.

 

‘İzmir’deki en iyi belediye başkanları Bornova’dan çıktı’

 

Bornova’nın İzmir siyasetinde önemli bir başkent olduğunun altını çizen Atila, İzmir’in en sevilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı namına sahip Rahmetli Ahmet Piriştina’nın Bornova’dan Büyükşehir’e geçtiğini hatırlatarak; ‘Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile hem belediye meclisinde hem de Bornova’da 10 yıl çalıştım. Yine daha önceki Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur başkanlarımızın çalışmalarını örnek aldım. Ama sadece İzmir’deki değil, Yılmaz Büyükerşen, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi, Türkiye’deki başarılı örneklerin en iyi özelliklerini alarak, onların daha yeni çağdaş ve daha çok ortak akıl ile daha fazla sokakta ve caddede olan yeni bir siyaset modelinin Türkiye’ye örnek olmasını, yeni bir yol ve yolculuk ile vadediyorum.’ sözleri ile amacının gençliği, enerjisi ve çalışkanlığı sayesinde hepsinin bütün özelliklerini alıp daha iyisini ortaya koyarak daha başarılı olmak olduğunu dile getirdi.

 

‘Daha zor şartlarda kazanacağız’

 

2019 seçimlerine göre 2024 seçimlerinin daha zor şartlarda olduğunun farkında olduğunu ancak bunun daha iyisini ortaya koyabileceğini belirten Atila; ‘Ben hala daha Türkiye’de iş birliğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin 1994 koşullarına tekrar dönmemesi için bizim birlikte olmamız lazım. Bizim birbirimizi anladığımız, sinirden uzak, hoşgörü ortamının daha çok olduğu, önemli olan ana özlemin Türkiye olduğunu herkese göstermemiz lazım. Siyaset dostlara tavsiye edilmeyecek kadar zor ve meşakkatli ama düşmanlara ve kötü insanlara bırakılmayacak kadar da önemli bir iş. Herkesin kendi benliğini bir kenara koyarak, birinci öznede Türkiye, partimiz ve bütün insanlık olmak için mücadele etmeliyiz.’ diyerek partiler arası iş birliğinin önemine değindi.

2024 sürecinde en güçlü adaylarla ve en iyi projelerle ortaya çıkıldığında bu durumun Cumhuriyet Halk Partisi lehinde çok olumlu geçeceğine inandığını belirten Atila, ‘Bizim şöyle de bir avantajımız var. Sayın genel başkanımız bizim hemşerimiz. İzmirli ve Manisalı. Onun popülaritesi, sempatikliğinin toplumda bir karşılığı var. Özellikle Ege Bölgesi’nden bir genel başkan çıkması, biz Egelilere daha büyük bir çalışma azmi ve kararlılık getiriyor. Bizim amacımız İzmir’de yarattığımız bu sevgi selini, sinerjiyi İzmir’in 30 ilçesinden, komşumuz olan iç içe olduğumuz Manisa ile bütünleştirmek, Balıkesir’e uzanmak, Aydın’da daha çok oy alınmasını sağlamak, Denizli’ye sağlamak.’ diyerek Orta Anadolu’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in ortaya koyduğu yüzde 35’lik hedefi alabilmek için İzmir’de yüzde 70 oy alabilene kadar hiç durmadan, 31 Mart’taki seçim sonuçları açıklanıncaya kadar var gücü ile çalışmanın sözünü verdi.

Bugüne kadar ittifaktaki 6 parti ile iletişiminin çok güçlü olması avantajını belirten Atila; seçim sürecinde kendisini tanıtmanın vermiş olduğu avantajla ve hassasiyetle oy kullanılacağına inandığını belirtti. ‘Genel başkanlar zaman zaman farklı düşünebilir. Bizim genel başkanımız bu konuda son derece alçak gönüllü ve pozitif davranıyor. Bunu İyi Partililerin ve diğer partililerin en iyi şekilde değerlendireceklerine ben inanıyorum. Burada kırgınlıklar vardır, birbirimizi eleştirmeden bu kırgınlıkların da aşılması gerektiğini, Bunu başarabileceğimizi biliyorum.’ sözleri ile birlik ve beraberlik ile iyi niyetin önemini vurguladı.

 

Rakibimiz Cumhur İttifakı

 

Partiler arası iletişimde nezaketin önemine vurgu yapan Atila; ‘Aday olursam İzmir’de birinci parti Cumhuriyet Halk Partisi. Sonra Cumhur İttifakı. Bu konuda da ben bir karşıtlık ortaya koymadan, İzmir için birlikte, ortak akılla, sürekli İYİ Partili, AK partili MHP’li bütün partilerimizle görüşerek, İzmir’in nezaketine ve zarafetine yakışır bir iyilikte ve başarıda rekabet olsun istiyorum. Bütün samimiyetimle söylüyorum ki aday olduğumuz taktirde bütün partilerin oyunu istiyorum. Biz İzmir partisi olarak İzmir’in gücünü Türkiye’ye göstermeliyiz. Yarım kalan projelerimizi büyütmeli ve Türkiye’ye örnek projeler ortaya koymalıyız. Milli hassasiyetlerimizi ortaya koymalıyız.’ İfadelerini kullandı.

 

İzmir’in en önemli sorunu ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM ve ULAŞIM’

 

Deprem konusunun İzmir’in en önemli gerçeği olduğunu belirten Yüksek Mimar Olgun Atila; sel ve iklim krizinin de önemine değinerek, bunlar için doğru planlama teknikleri ile, yerinde dönüşümü sağlayarak, mutlak uzlaşı sayesinde kentsel dönüşümün sağlanabileceğini, bunu da hem özel sektörün hem belediye iştiraki olan kurum ve kuruluşlarla da kooperatiflerle de şeffaf bir şekilde toplumun gözü önünde her şeyi bütün kalemleri göstererek, hızlı bir şekilde kolaylıkla yapılabileceğini belirtti. Özellikle pandemi döneminde toplu taşımada belli bir azalmanın söz konusu haline geldiğini ve İzmir halkını toplu taşımaya teşvik etmenin önemli olduğunun altını çizen Atila; deniz ulaşımının ve metro hattının trafik sorununu ortadan kaldıracak en önemli seçenekler olduğunu ve bunlara yoğunlaşılabileceğini dile getirdi ve denizi kullanarak deniz taksi gibi kent içinde deniz yolu ile ulaşımı sağlayacak projeleri olduğundan bahsetti. Her konuşmasında yaptığı ortak akıl vurgusunu yineleyen Atila, bu sorunun da taksiciler, şoförler ve ilgili meslek odaları ile ortak paydada birleşerek aşılacağını sözlerine ekledi.

İzmir’in hoşgörülü ortamının her yerde olmasını gönülden arzu ettiğini ifade eden Atila; ‘Vatandaştan hangi aday adayı arkadaşımızı beğeniyorlarsa buradan onlar için mücadele etmelerini istiyorum. Çünkü bu önümüzdeki 15 20 günün önümüzdeki 5 10 yılı etkileyeceğine inanıyorum. Ne kadar çok insanımız ayağa kalkarsa, ‘bir insan bir dünya’ her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum’ diyerek sözlerine son verdi.




Bu haber 5887 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI