Bugun...


Engelliler Çakı Gibi Asker Oldu, Terhis Belgesi aldı özel askerler yemin etti
Tarih: 29-05-2023 12:34:52 Güncelleme: 29-05-2023 12:34:52 + -


Engelliler Çakı Gibi Asker Oldu, Terhis Belgesi aldı

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2023 12:34

Engelliler Çakı Gibi Asker Oldu, Terhis Belgesi aldı özel askerler yemin etti

İzmir Bornova’da yaşayan engelli vatandaşlar temsili askerlik kapsamında bir günlük askerlik yaparak yemin ettiler. Bornova 57. Topçu Tugay Komutanlığında üniformalarını giyen asker adayları, komutanları nezaretinde verilen temel askerlik eğitiminin ardından düzenlenen törenle Türk Bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin ettiler.
Engelliler Haftası münasebetiyle İzmir’in Bornova ilçesinde ortopedik ve zihinsel engelli vatandaşlar, Bornova 57. Topçu Tugay Komutanlığında 1 günlük temsili askerlik yapmanın heyecan ve onurunu yaşadı.
Bornova 57. Topçu Tugay Komutanlığına aileleriyle gelen engelliler, askeri üniformalarını giydi. Temel askerlik konusunda 1 günlük eğitim alan engelliler, yemin ettikten sonra terhis belgelerin aldı.
Engellilerin bir günlük  askerlik sevinci
Bornova 57.Topçu Tugay Komutanlığında düzenlenen Temsili Askerlik Törenine Bornova İlçe Kaymakamı Fatih Genel, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Bornova ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akarca, Bornova ilçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan Özince, Bornova ilçe Kültür Müdürü Yeliz Yıldız, Bornova 57.Topçu Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Fatih Oğuz, Bornova 57.Topçu Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Topçu Albay Hamdi Öztürk, Topçu Tugay personeli ile engellilerin aileleri katıldı.    
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Bornova 57.Topçu Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Fatih Oğuz, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak icra edilen, 2023 yılı bir günlük temsili askerlik yemin törenine katılmanızdan dolayı şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetler adına şükranlarımı sunarım. Her Türk Gencinin davullarla zurnalarla uğurlandığı askerlik hizmetinden çok kısa bir süre yararlanmak ve kışla Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu bir ömür taşımaktadır. Engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu töreni düzenlemiş bulunuyoruz. And içen sevgili Mehmetçikler, mensubu olduğunuz Türk Silahlı Kuvvetlerinin temeli; vatan sevgisi, vazife aşkı ve disiplindir. Tarih boyunca kazanılan zaferlerde, Türk ordusunun sahip olduğu bu üç önemli özellik üzerine inşa edilmiştir. Sizler Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, onun kurduğu Cumhuriyetin koruyucusu ve kollayıcısı olacaksınız. Atamızın çizdiği yolda ve onun ilkeleri ışığında yürüyecek olan sizler, büyük bir devletin, tarihi zaferlerle dolu yüce Türk milletinin ve 57. Topçu Tugay Komutanlığının bir askeri olmaktan gurur duyacak, Kutsal askerlik görevini bu duygu ve düşüncelerle yerine getireceksiniz. Az önce kutsal bayrağımızın gölgesinde, bir eliniz silahta bir eliniz arkadaşınızın omzunda, kendinizi vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve yüce milletimizin mutlu geleceğine adadınız. Artık sizler tarihe yön veren, büyük Türk milletinin birer askeri oldunuz. Andınızın ülkemize, milletimize, ailelerinize ve sizlere kutlu olmasını diliyor, hayatınızın bundan sonraki bölümünde sizlere sağlık ve başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin bağımsızlığı için canlarını gözünü kırpmadan seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından engelli erler, arkadaşlarıyla birlikte silah ve bayrağa el vererek, askerlik yeminlerini etti. Ailelerine duygu dolu anlar yaşatan engelli askerler, vatani görevlerini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar. 
Bornova ilçe Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Topçu Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Fatih Oğuz, Bornova Topçu Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Topçu Albay Hamdi Öztürk ve protokol üyeleri yemin töreni sonrası engellilere terhis belgelerini dağıttılar. 
Haber : Sultan Özdamar




Bu haber 1004 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI