Bugun...


Kayadibi Köylüleri
Tarih: 11-07-2023 16:10:41 Güncelleme: 11-07-2023 16:17:41 + -


Bornova’nın Kayadibi Köylüleri "SUYUMUZ DOKUNMAYIN" eylemi başlattı.

facebook-paylas
Tarih: 11-07-2023 16:10

Kayadibi Köylüleri

Bornova’nın Kayadibi Köylüleri "SUYUMUZ DOKUNMAYIN" eylemi başlattı.

 

Kaydibi Köylülerinin tepkisini dile getiren muhtar Azime Işık, "İZSU bizim ninelerimizin, dedelerimizin kazmayla, çapayla çıkarttığı, yıllardır içtiğimiz suyu başka köye verip, bize barajdan su bağlayacağını söylüyor. Sarnıç köyüne barajdan su bağlasınlar. Bizim suyumuza dokunmasınlar "dedi.

 

"KÖYLÜLER SUYUMUZA DOKUNMAYIN EYLEMİNDE"
 

Taşınması söz konusu olan kaynak suyunu, Kayadibi Köylülerinin dedeleri tarafından kazma ve çapayla ne zorluklarla çıkartıldığını anlatan Muhtar Işık, Kayadibinde yaşayan köylülerin, İZSU'nun sularının taşıma faaliyetinden vazgeçene kadar, eylemi sürdüreceklerini açıkladı

 

"İZSU BİLGİ VERMEDİ, ÇOBANLAR GÖRÜP HABER VERDİ"
 

Muhtar Azime Işık, "İZSU köyümüzün içme suyunu başka köye, Sarnıç Köyü'ne veriyor. Bizler, tüm köylülerimizle içme suyumuzu korumak için eylem yapıyoruz. Üstelik bu işlem için İZSU yetkilileri bana haber dahi vermedi. Hayvanlarını otlatan çobanlarımız, İZSU'nun  kazı yaptığını, boru döşediğini görüp bana haber verdiler" dedi.
 

"DEDELERİMİZ NİNELERİMİZ ÇIKARTTIĞI SUYA SAHİP ÇIKIYORUZ”
 

Kayadibi Köyü sakinlerinin yıllardır bu suyu içtiğini dile getiren Muhtar Azime Işık, "Bu su bizim içme suyumuz. Bizim nenelerimiz, dedelerimiz bu suyu kazmayla, çapayla ne zorluklarla çıkartmışlar. Yıllardır biz bu suyu içiyoruz. Bizim suyumuz, zaten bize yetmiyor. Yetmediği zamanlarda bize tankerle su getiriyorlar. Madem barajdan su bağlayacaksınız, direkt o köye bağlayın. Bizim Suyumuza dokunmayın” ifadelerini kullandı.
 




Bu haber 2451 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI