Bugun...


İZMİR’DE SAĞLIĞINIZ EMİN ELLERDE
Tarih: 13-11-2023 17:12:51 Güncelleme: 13-11-2023 17:25:51 + -


Doç.Dr.M. Emre Erkuş ile İzmir’de Sağlık hizmetlerini ve yeni yapılan İzmir Şehir Hastanesini konuştuk. 16 Ekim 2023 tarihinde Hasta kabulüne başlayan, İzmir Şehir Hastanesinin çalışmaları hakkında İzmir’in en yetkili ağzı İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.M. Emre Erkuş’tan bilgi aldık.

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2023 17:12

İZMİR’DE SAĞLIĞINIZ EMİN ELLERDE

ŞEHİR HASTANESİ İZMİR İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

 

Doç.Dr.M. Emre Erkuş ile İzmir’de Sağlık hizmetlerini ve yeni yapılan İzmir Şehir Hastanesini konuştuk. 16 Ekim 2023 tarihinde Hasta kabulüne başlayan, İzmir Şehir Hastanesinin çalışmaları hakkında İzmir’in en yetkili ağzı İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.M. Emre Erkuş’tan bilgi aldık.

 

İZMİR’DE 7 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA SAĞLIK HİZMETİ

 

İleri tıp teknolojilerine ve gelişmiş olanaklara sahip İzmir ve Ege Bölgesinin en büyük sağlık kompleksi; Türkiye’nin en büyük 4. Hastanesi olan İzmir Şehir Hastanesi 16 Ekim 2023 tarihi itibariyle hasta kabulüne başladı.

 

Bölgenin en büyük sağlık kompleksi İzmir Şehir Hastanesi’nde vatandaşlar; acil servis, poliklinik, görüntüleme hizmetleri ve laboratuvar gibi hizmetlerden bugün itibariyle yararlanabilecekler.

 

-Yeni açılan İzmir Şehir Hastanesi hakkında kapasite ve özellikleri bakımında genel olarak bilgi verebilir misiniz?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: 16 Ekim 2023 tarihinde Türkiye’nin dördüncü büyük, Ege Bölgesi’nin ise en büyük hastanesi olan İzmir Şehir Hastanesi, 628 bin 015 metrekare kapalı alan ve 2 bin 060 yatak kapasitesine sahip sağlık kompleksi olarak hizmete girdi. Hastane bünyesinde; Genel Hastane, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Kemik İliği Merkezi, Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi, Uyku Merkezi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi bulunuyor.

 

-Faaliyet girdiği günden bugüne yaklaşık bir aylık süreçte MHRS randevu sayısı, Ameliyat ve Acil Servis hizmeti kapasitesi hakkında bilgi verir misiniz?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: İzmir’de MHRS kapasitesi en yüksek hastane İzmir Şehir Hastanesi, haftalık 32000 randevu veriliyor. Şu an Günlük kapasite 7000 açılıyor, 5000 civarında hasta geliyor. Genel olarak randevular açısından %60 kapasite doluluk oranımız var. Tahmin ediyorum diğer açılacak tüm birimlerimiz ile üçüncü ayda yüzde 90 kapasite doluluk oranına çıkarız. Diğer hastanelerden gelen doktorlarımız ile doktor açığımız yok. Hastanedeki Poliklinik sayımız 5420, Bütün ameliyathanelerimiz hizmete hazır, şu anda Yoğun bakımda 120 yatan hastamız var, Günlük 50’si büyük ameliyat, 20’si küçük ameliyat olmak üzere toplam 70 hasta ameliyat yapılıyor.

 

-İzmir’de MHRS hasta kabulü sayısı ile ilgili bilgi verir misiniz?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: 2022 Eylül ayında İzmir genelinde haftalık 179 bin MHRS hasta kabulü yapılırken bugün 288 bin MHRS hasta kabulü yapılıyor. 1 yılda 110 bin daha fazla hasta kabulü yapabilecek kapasiteye çıktık. Diş Hastanelerinde de sıkıntımız kalmadı, bu gün diş randevusu MHRS en geç ertesi güne randevu alınabilir, kanal tedavisi ve ağız diş ve çene cerrahisinde biraz sıkıntı vardı onu da çözdük.

 

-İzmir Şehir Hastanesi faaliyete girdikten sonra Depreme dayanıklı olmayan yıkılarak yeniden yapılacak hastaneler hangileri, nasıl bir yöntem izlenecek?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: Sağlık Bakanlığımızın İzmir’deki hastaneler ile ilgili proje çalışmasına göre; Bozyaka’ya 600 yataklı, Tepecik 800 yataklı, Alsancak 100 yataklı hastane yapılacak. Ayrıca Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastane Binası yenilenecek, yine Suat Seren Göğüs Hastalıkları hastanesine 500 ünitelik Diş Hastanesi yapılması planlanıyor. Hastaneler, hastalarımız açısından mağduriyet yaşanmadan, yerinde yenilenerek yapılacak.

 

-Sorunları çözüm odaklı yaklaşımı ile çözen bir İl Sağlık Müdürü olarak sizin için İzmir’in öncelikli sağlık sorunu ne?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: İzmir açısından sağlık personel açığımız yok, buradaki en büyük sıkıntımız, İzmir açısından depremsellik nedeniyle inşaat ve yapı stoğu. Yani İzmir’in yerleşimi deprem fay hattı üzerinde bulunması sebebi ile hastanelerimizin depreme dayanıklı yapılar olarak yenilememiz gerekiyor. Sağlık binalarımızı yenilediğimiz zaman, İzmir Sağlık açısından çok önemli bir noktada olacak. İzmir’de sadece Çeşme, Foça, gibi sahil yerlerinde yazın sağlık personelini görevlendirme yaptığımızda personelimizin konut sorunu oluyor, onun dışında diğer ilçelerde herhangi bir konut sorunu yok.

 

-İzmir Sağlık Personeli Sayısı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: Özel hastaneler hariç toplam 38 bin Sağlık Personeli ile çalışıyoruz. Uzman doktor, doktor, asistan, ebe, hemşire ve diğer personel. Özel hastanelerde toplam 32 bin personel ile birlikte İzmir’de 70 bin personel ile sağlık hizmeti veriliyor. Birinci Basamak Sağlık Ocaklarımız iyi işliyor, koruyucu hekimlik hizmetleri, hastaların muayene ve tedavisi, gebe ve bebek takibi, kanser tarama, organ nakilleri konusunda önemli çalışmalar yapıyor.  Başarı Ekip İşi; İyi bir ekibimiz var, birlikte çalışıyoruz, sağ olsun arkadaşlarımız iyi çalışıyor, bizde öncülük yapıyor, yol gösteriyoruz. Bilgi ve tecrübelerimi paylaşıyorum, tecrübe ile sabit; uygulayanlar başarıyor.

 

-Hastanelerdeki Teknolojik yapısı, Teknik Alt Yapı ve Teçhizat durumu nasıl?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: Tüm hastanelerimizde olmak üzere hizmet alımı yapmanın dışında her hastanenin kendi bünyesinde MR, Tomografi ve diğer teknik cihazlar mevcut. İzmir Şehir Hastanesinde 5 tane son teknoloji MR, Atatürk hastanesinde 3 tane MR, Tepecik Hastanesinde 2 tane, Behçet Uz’da MR çekiliyor, Bornova’da, Gaziemir’de MR çekiliyor.

 

-Tecrübeli Doktorlar, Özele veya Yurt Dışına gitti deniliyor bu duruma ne diyorsunuz?

Doç.Dr.M. Emre Erkuş: Geçen sene eylül ayından itibaren Sağlık Bakanlığınca yapılan düzenleme sayesinde özel hastaneler hekim bulma konusunda sıkıntı çekiyorlar. Devlet Hastanelerindeki Hekimlerimiz kalp nakli, böbrek nakli, bağırsak nakli, kemik iliği nakli yapan doktorumuz şimdi İzmir Şehir Hastanesinde hizmet veriyor. Kalp Naklini yapan doktorlarımız Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesinde görevine devam ediyor, özele gitmedi. Bizim Sağlık Sistemimiz dünyanın hiçbir yerinde yok, Gelişmiş ülkelerde Almanya, Kanada, İsviçre’de, Amerika’da Avrupa’da yok. Devletimiz Sağlık sistemini sübvanse ediyor. Sağlıkta gelişen teknolojide Sağlık cihatlarının fiyatı sürekli artıyor, Devletimiz yine de en son teknoloji ile sağlık sistemini güçlü tutuyor.

 

İZMİR ŞEHİR HASTANESİ’NİN ÖZELLİKLERİ

 

16 Ekim 2023'te açılan İzmir Şehir Hastanesi, 2.060 yatak kapasitesiyle Ege Bölgesi'nin en büyük, Türkiye’nin dördüncü büyük hastanesidir.

 

628 bin 015 metrekare kapalı alan ve 2 bin 060 yatak kapasitesine sahip sağlık kompleksi; Genel Hastane, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Kemik İliği Merkezi, Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi, Uyku Merkezi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezini bünyesinde bulunduruyor.

 

1024 Kesit Bilgisayarlı Tomografi, 3 Tesla MR, 7 Anjiyografi cihazı, 2 LİNAC cihazı, üst düzey Radyasyon Onkolojisi ve Nükleer Tıp ünitesi gibi yüksek teknoloji cihazlarla hizmet verecek Bayraklı’daki sağlık kompleksinde, 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 374 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağının yanında 973 tek kişilik 321 de çift kişilik oda bulunuyor.

 

BÖLÜMLERİ : İç Hastalıkları , Göz, Kulak Burun Boğan, Cildiye,  Noroloji, Endokrin, Gögüs Hastalıkları, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Onkoloji, Hemotoloji, Endoskopi, Fizik Tedavi, radyasyon onkolojisi,  Acil servis, Hastanede tıbbi hizmetlerin yanı sıra ulusal ve uluslar arası toplantılarda kullanılmak üzere, 480 ve 100 kişilik toplantı odaları ile birlikte çeşitli kapasitede birçok toplantı odası da yer alıyor.

 

Günde 12.000 hastaya hizmet verme kapasitesi olan hastanede 1.475 sağlık personeli istihdam edilebilmektedir.  Hastanede ayrıca 5.000 araçlık otopark ve ambulans helikopterlerin iniş yapabilmesi için heliportlar bulunmaktadır.

 

İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DOÇ. DR. M. EMRE ERKUŞ KİMDİR?

Doç. Dr. M. Emre Erkuş, 1979 yılında Ankara’da doğdu. 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra 2010 yılında Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kardiyoloji ihtisasını tamamladı. 2011 yılında uzman hekim olarak Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine atandı.

Doç. Dr. Erkuş, 2013 yılında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 2015 yılında Yardımcı Doçent, 2017 yılında Doçent unvanını almaya hak kazandı. 2016-2018 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve 2017-2018 yıllarında Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi, 2018-2021 yıllarında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü, 2021-2022 yıllarında Manisa İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmıştır.

Doç. Dr. M. Emre Erkuş evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Röportaj : İrfan Onan – Bülent Değirmenci

 




Bu haber 1658 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI