Bugun...


TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDIĞINI SEBZE BAHÇESİNDE ÖĞRENEN RAMAZAN KARABIYIK BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI.
Tarih: 21-08-2023 11:45:57 Güncelleme: 21-08-2023 11:45:57 + -


Manisa’nın Demirci ilçesi Mahmutlar mahallesinde tarla bağ bahçe işleri uğraşan Emine-Sadettin Karabıyık çiftinin oğulları Ramazan Karabıyık, üniversite yerleştirme sonuçlarını Mahmutlar mahallesinde bahçesinde ailesi birlikte biber patlıcan toplarken öğrendi.

facebook-paylas
Tarih: 21-08-2023 11:45

TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDIĞINI SEBZE BAHÇESİNDE ÖĞRENEN RAMAZAN KARABIYIK BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI.

Manisa’nın Demirci ilçesi Mahmutlar mahallesinde tarla bağ bahçe işleri uğraşan Emine-Sadettin Karabıyık çiftinin oğulları Ramazan Karabıyık, üniversite yerleştirme sonuçlarını Mahmutlar mahallesinde bahçesinde ailesi birlikte biber patlıcan toplarken öğrendi. Aynı zamanda bahçeyi de sulayan Ramazan Karabıyık, cep telefonu ile ÖSYM’nin sitesine girerek üniversiteyi kazandığını öğrenince farklı bir heyecan yaşadı. Sevincini önce ailesi sonra da telefonla arayarak arkadaşları ile paylaştı. Başarının sırrının düzenli ve verimli çalışmaktan geçtiğini söyledi. Karabıyık, “Burada biber, patlıcan ve fasulye toplarken sonuçları öğrendim, çok mutlu oldum. Sevincimi yakınlarımla, burada birlikte çalıştığımız komşularımızla paylaştım” dedi.
DOKTORLUK ÇOCUKLUK BERİ HAYALİMDİ
Haftanın belirli günlerinde bahçe işlerinde diğer günler ise sınavlara çalıştığını belirten Karabıyık, iki kardeş olduklarını babasının Demirci pazarında ürettikleri biber patlıcan domates fasulyeleri sattığını ifade ederek, “Tıp, doktorluk çocukluk hayalimdi. küçük yaşlardan itibaren hedefimde doktor olmak vardı. İlk ve Ortaokulu köyümde bitirdim. Başarımda ilk ve ortaokul öğretmenlerimin payı çok büyük. Temelimi çok sağlam attılar. Mezun olduğum okulumdan da çok iyi eğitim aldım. Lise öğretmenlerime de çok teşekkür ederim. Hiç dershaneye gitmedim özel ders almadım, Yaz tatillerinde çiftçi olan babama yardım ettim. Sağ olsun ailemde hep arkamda durdu hep bana destek oldular. Küçük yaşlardan itibaren hedefimde hep doktor olmak vardı. Hedefime ulaşmak için kararlı bir şekilde çalıştım. Tıp Fakültesine gidip vatanıma milletime memleketime faydalı bir doktor olmak istiyorum" dedi. 
Üniversite sınavlarında Türkiye YKS sayısal alanda 3416 olduğunu hatırlatan Karabıyık, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını, Kardiyalog olup milletimize hizmet etmek istediğini sözlerine ekledi. Emine-Sadettin Karabıyık çifti de çocukları ile gurur duyduklarını ifade ettiler. ADİL AKA

 




Bu haber 1341 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI