escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Bornova’da coşkulu 29 Ekim

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı Bornova’da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı’ndaki tebrikat töreni ile başlayan kutlamalar, Bornova Şehir Stadı’nda vatandaşların yoğun katılımıyla devam etti. 100’üncü yıl coşkusu Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’yle tüm Bornova’ya yayıldı.

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2023 12:25

Bornova’da coşkulu 29 Ekim

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı Bornova’da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı’ndaki tebrikat töreni ile başlayan kutlamalar, Bornova Şehir Stadı’nda vatandaşların yoğun katılımıyla devam etti. 100’üncü yıl coşkusu Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’yle tüm Bornova’ya yayıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve 57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver ile birlikte halkı selamladı.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bornova Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreni ile başladı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner  ve 57. Topçu Tugayı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver ile birlikte tebrikleri kabul etti.

 

Hükümet Konağı’ndaki törenin ardından Bornova Şehir Stadı’ndaki kutlama programına geçildi.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende Türkiye ve Dünya Şampiyonu Milli cimnastikçiler gösterileriyle büyük heyecan yaşattı. Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuduğu törende Cumhuriyet Kupası Kros Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Bornova’da göreve yapan beden eğitimi öğretmenlerinin zeybek gösterisi de büyük ilgiyle izlendi. Bornova’daki okulların yer aldığı resmi geçit töreni ile son bulan stadyum kutlamalarında dev Türk Bayrağı açıldı.

 

Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü

 

Resmi geçit töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’ne katılarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Mustafa Kemal Caddesi’nin kırmızı-beyaza büründüğü Bornova Belediye Bandosu’nun eşliğindeki kortejin coşkusuna, Bornovalılar evlerinin balkonlarından Türk Bayrakları ile ortak oldu. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki saygı duruşunun ardından sona erdi.




Bu haber 738 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI