|
Tweet |
Dr. Şaban Acarbay’ın öncülüğünde sürdürülen Çamdibi Buluşmaları, Bornova’nın siyaset, akademi ve sosyal yaşamında iz bırakmış saygın isimleri aynı sofrada buluşturdu. Köprülüler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmanın onur konuğu Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır oldu.
Dostluk, Vefa ve Saygının Buluşma Noktası
“Dost dünyamızın kıymetli insanlarıyla buluşmalarımız devam ediyor” diyen Dr. Şaban Acarbay, Çamdibi Buluşmaları ile Bornova’nın siyaset, üniversite ve sosyal hayatına yön vermiş isimleri bir araya getirmeyi sürdürüyor. Her buluşma, sadece bir toplantı değil; dostluğun, vefanın ve ortak hafızanın yeniden canlandığı anlamlı bir birlikteliğe dönüşüyor.
Onur Konuğu: Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır
Önceki Bornova Belediye Başkanı, Milletvekili ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Çınar Mahallesi Köprülüler Derneği’nin konuğu oldu. Dr. Şaban Acarbay, Sındır’a duyulan saygıyı şu sözlerle dile getirdi:
“Bizler için çok özel, çok saygın ve mümtaz bir kişiliktir. Hayatımızda iz bırakan insanlar vardır; Kamil Okyay Sındır da bunlardan biridir.”
Acarbay, Prof. Dr. Sındır’ın üstlendiği görevler arttıkça tevazusunu da büyüten ender isimlerden biri olduğunu vurgulayarak; sevgi, saygı ve insani yaklaşımıyla toplumun her kesiminin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Kadim Dostlar Aynı Sofrada
Buluşma, yıllara dayanan dostlukların yeniden canlanmasına da vesile oldu.
İş dünyası, spor ve yerel yönetim camiasının yakından tanıdığı Hüsnü Oral ile bilim dünyasının saygın ismi Prof. Dr. Mustafa Arslan da programa değer katan isimler arasında yer aldı. Dr. Acarbay, Prof. Dr. Arslan için, “Öğrencilik yıllarımdan tanıdığım, başarılarını gururla takip ettiğim kıymetli bir bilim insanı” ifadelerini kullandı.
Muhtarlar ve Sivil Toplum Omuz Omuza
Buluşmaya katılan mahalle muhtarları da birlik ve dayanışma mesajını güçlendirdi.
Y. Bülent Can (Barbaros Mahallesi Muhtarı), Banu Çiçek (Çınar Mahallesi Muhtarı), Mürvet Dinsever (Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı) tek tek anılarak teşekkür edildi. “Onlarla gurur duyuyoruz” sözleri, yerel dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.
Köprülüler Derneği’ne Vefa
Bu anlamlı güne ev sahipliği yapan Köprülüler Derneği ve Onursal Grup Üyeleri de unutulmadı.
Kemal Sevinç’ten Bayram Pırasalar’a, Hüseyin Güngör’den İbrahim Köprülü’ye, Yaşar Çalışkan’dan Galip Çukurlu’ya kadar emeği geçen tüm isimlere teşekkür edildi. Dr. Acarbay, “Kadim dostlarımızın nezaket dolu ziyaretleri bizler için büyük bir onurdur” diyerek vefa duygusunu öne çıkardı.
Gönül Köprüleri Güçleniyor
Şaban Acarbay’ın önderliğinde sürdürülen Çamdibi Buluşmaları, geçmişle bugünü, bilgiyle samimiyeti, dostlukla vefayı buluşturan güçlü bir gönül köprüsü olmaya devam ediyor. Köprülüler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu buluşma, Bornova’nın sosyal hafızasında iz bırakan anlamlı bir birliktelik olarak kayda geçti.