Bugun...



Anadolu’nun aşıkları Veysel aşkına Bornova’da buluştu

Ünlü Halk Ozanı ve Şair Aşık Veysel, Bornova’da düzenlenen konserde anıldı. Büyük beğeni toplayan konserde Aşık Veysel türkülerinin yanısıra Türk Halk Müziği’nin seçme eserleri de seslendirildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2023 12:36

Anadolu’nun aşıkları Veysel aşkına Bornova’da buluştu

Ünlü Halk Ozanı ve  Şair Aşık Veysel, Bornova’da düzenlenen konserde anıldı. Büyük beğeni toplayan konserde Aşık Veysel türkülerinin yanısıra Türk Halk Müziği’nin seçme eserleri de seslendirildi.

 

Bornova Belediyesi’nin Anadolu Aşıklar Derneği ile birlikte düzenlediği konser, Ümit Mahallesi’nde gerçekleşti. Anadolu’nun dört bir yanından gelen sanatçıların katıldığı etkinliğe Türk Halk Müziği tutkunu Bornovalılar büyük ilgi gösterdi. Aşık Veysel’e ait eserlerin yanısıra farklı yörelere ait türkülerin seslendirildiği konserde aşık atışmaları da yapılırken keyif dolu anlar yaşandı. Saz ustaları hem çalıp hem söylerken onlara vatandaşlar da eşlik etti.

 

12 aşık sahne aldı

 

Ektinlikte; Turgut Yılmaz, Celal Bulut, Ensar İpek, Ender Bal, Kenan İnkayalı, Bedri Sinan Boz, Adem Demir, Köksal Topçu, Ahmet Araz, Hüseyin Soylu, Mehmet Divanoğlu ve Ali Dadaşoğlu olmak üzere 12 aşık sahne aldı.

 

Bornova Belediyesi Ünlü Halk Ozanı ve  Şair Aşık Veysel, Ümit Mahallesi’nde düzenlediği konserde andı.




Bu haber 874 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI